Falkon Tüp Nedir

20-12-2022 16:32
Falkon Tüp Nedir

Pisetler laboratuvarda sıklıkla deney tüpü, beher, balon gibi malzemelerin yıkamasında kullanılmaktadır. Düzenli sıvı aktarımında kullanılan tabanına kadar eğri bir plastik boru geçirilmiş esnek yapıdaki plastik şişelerdir. Özellikle saf su ile yıkama veya saf su aktarma amaçlı kullanılmaktadır.

Deney Tüpü Çeşitleri Nelerdir?

Deney tüplerinin birkaç malzemeden üretilmiş farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar; plastik, cam, metal ve seramik yaygın olarak kullanılmaktadır. Cam ve plastik en yaygın olarak kullanılan deney tüpü malzemeleridir. Metal ve seramik malzemeler ise cam ve plastiklere oranla daha az kullanıma sahiptir. Cam ve plastik test tüplerinin birkaç alt türü de bulunmaktadır.

Cam Deney Tüplerinin Çeşitleri Nelerdir?

Cam deney tüpleri laboratuvar ortamı deneyleri için daha dayanıklı olduğu için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yaygın kullanımından dolayı birçok çeşidi de bulunmaktadır. Bunlar: Erimiş silika: Uzun süreli termal kararlılık gerektiren uygulamalar için kullanılmaktadır. Borosilikat cam: Termal şok ve kimyasal dirence karşı oldukça dayanıklıdır. Kuvars cam: Termal şoka karşı yüksek direncinin bulunması, yüksek kızılötesi radyasyon (IR) iletimi için elverişlidir. Kimyasal olarak saf ve dirençlidir ve yüksek sıcaklığa karşı dayanıklıdır.

Plastik Test Tüpleri Çeşitleri Nelerdir?

Laboratuvar ortamında cam malzeme kullanımının yanında plastik malzemeler de yaygın kullanıma sahiptir. Plastik malzemeler daha hafiftir ve genellikle cam tüplere göre daha ucuzdur. EPDM tüpler güneş ışığına, hava koşullarına karşı oldukça dirençlidir. Floroelastomer malzemeler ısı, yağ ve kimyasal dirence dayanıklıdır. Neopren tüpler, geniş aralıklı sıcaklık değerleri için elverişlidir. Naylon ve poliamidürünleri yüksek basınca karşı dayanıklıdır. PE test tüpleri kimyasal dirence dayanıklıdır. Fakat sıcaklık direnci düşüktür. Polietilen (PE) de kimyasallara dayanıklıdır ancak tam opak değildir.

Falkon Tüpü Nedir?

Falkon tüpü, polipropilen malzemeden yapılmış olup yüksek ısı ve darbeye karşı dayanıklı yapıdaki tüplerdir. Çoğunlukla laboratuvarlarda santrifüj işlemlerinde kullanılan dibi konik yapılı tüplerdir. Özellikle konik tabanlı falkon tüp birçok deneyde sıklıkla kullanıma sahiptir. Ticareti uygun olan konik tabanlı falkon tüp bundan dolayı yaygın kullanıma sahiptir. Steril vefalkon tüp non steril olarak iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Farklı ölçütlere sahip falkon tüpleri bulunmaktadır. Bunlar: konik tabanlı falkon tüp 50 ml : 30 x 120 mm ve 15 ml : 14 x 120 mm şeklinde iki şekli bulunur.

Steril Falkon ve Non Steril Falkon Tüp Nedir?

Falkon tüpleri, genellikle özel medikal kalite polipropilen (PP) malzemeden üretilmektedir. Saydam görünümlü, yüksek ısıya ve darbelere dayanıklı kırılmaz özelliklere sahiptir. 6000 RPM Santrifüj kuvvetine karşı dayanıklıdır. Şekli konik yapıdadır. Falkon tüpleri steril ve falkon tüp non steril olarak ikiye ayrılır. Çok sayıda satışa sunulan steril ve falkon tüp non steril kullan at özelliğinden dolayı yaygın bir kullanıma sahiptir. Bu yapısı ve uygunluğundan dolayı laboratuvar malzemeleri için sıklıkla tercih edilmektedir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.