Gama Steril Rodaklı Petri

26-03-2023 13:29
Gama Steril Rodaklı Petri

Gama sterilizasyon, yüksek enerjili gamma ışınları kullanılarak sterilizasyon işlemidir. Petri kabı ise laboratuvarlarda mikroorganizma kültürleri için sıklıkla kullanılan bir cam veya plastik kap olarak bilinir. Gama steril rodaklı petri ifadesi ise gama ışınları ile sterilize edilmiş, içinde besiyeri veya başka kültür ortamı bulunan petri kabını ifade etmektedir. Bu tür petri kaplarının laboratuvar çalışmalarında yaygın olarak kullanımı bulunmaktadır.

Gama Steril Rodaklı Petri Özellikleri ve Çeşitleri

Gama sterilizasyonu ile sterilize edilmiş petri kapları, laboratuvar çalışmalarında mikroorganizma kültürleri için kullanılır. Bu petri kapları yüksek kaliteli cam veya plastikten üretilir. Sterilizasyondan sonra paketlenir ve dışarıdan kaynaklanacak kontaminasyon faktörünü önlemek için kapağı sıkıca kapatılabilir. Farklı boyutlarda ve şekillerde bulunabilirler. Genellikle 90 mm çapında yuvarlak veya kare şekilli olanları tercih edilir. Gama steril rodaklı petri kapları ayrıca, hava akımını kontrol etmek için yivli olarak tasarlanmıştır. Bazı kaplar, mikroskobik incelemeler için özel cam altlarına sahiptir. Petri kapları, besiyeri veya başka kültür ortamlarını taşımak için kullanılmakta olup steril ortamda muhafaza edilirler.

Gama Steril Rodaklı Petri Nasıl Kullanılır?

Gama sterilizasyonu ile sterilize edilmiş petri kapları, mikrobiyolojik çalışmalarda kullanılır. Mikroorganizmaların ekimi için önceden hazırlanmış besin ortamı petri kabına aktarılır ve daha sonra uygun araçlarla yayılır. Ekim işlemi tamamlandıktan sonra petri kabı sıkıca kapatılır ve uygun koşullarda inkübe edilir. Bu prosedürler laboratuvarlarda sıklıkla kullanılır ve dikkatli biçimde uygulandığı takdirde gama steril rodaklı petri kapları, güvenli ve doğru sonuçlar elde etmek için önemli bir araçtır.

Gama Steril Rodaklı Petri Nereden Temin Edilir?

Gama steril rodaklı petri kapları, laboratuvar malzemeleri satan tedarikçilerden temin edilebilir. Bu tedarikçiler arasında çeşitli online satıcılar ve laboratuvar sarf malzemeleri satan mağazalar bulunmaktadır. Ayrıca bazı kimya malzemesi üreticileri de bu ürünleri kolayca temin edebilir. Bulunduğunuz bölgedeki yerel laboratuvar malzemesi satıcılarına ya da internet aracılığıyla bu ürünleri satan firmalara başvurarak gama steril rodaklı petri kaplarına ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte, yerli kaynaklarla kaliteli sarf malzemeleri üretici olan BMV Kimya ile de iletişime geçerek Gama steril rodaklı petri kapları siparişi verebilirsiniz. Soru ve önerileriniz için firmanın internet sayfası olan bmvkimya.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Gama Steril Rodaklı Petri Fiyatları

Gama steril rodaklı petri kapları fiyatı, satın alınacak ürünün markası, kalitesi, hacmi ve satın alınacağı adet gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ayrıca tedarikçi firmalar arasındaki rekabet, sevkiyat maliyetleri ve vergiler de fiyat farklılıklarına yol açabilir. Genel olarak, 100 adetlik bir paket gama steril rodaklı petri kaplarının fiyatı belli fiyat aralıklarında değişebilir. Ancak bu fiyatlar ürünün markası, kalitesi ve satın alınan adetler gibi faktörlere göre artış veya azalış gösterebilir. Tedarikçi firmaların web sitelerinden ya da kataloglarından fiyat bilgilerine kolaylıkla ulaşabilmeniz mümkündür.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.