Laboratuvar Malzemeleri Hakkında

20-12-2022 16:28
Laboratuvar Malzemeleri Hakkında

Laboratuvarlarda deneyler ve klinik araştırmalar yapılır. Genellikle profesyoneller tarafından kullanılmasına rağmen, öğrenciler bir profesyonelin gözetimi altında bir laboratuvarda araştırma yaparlar. Bu da deney yapma, bilim adına yenilikler keşfetme, öğrenme aşamasında kontrol etme gibi önemli görevleri mümkün kılar. Birçok laboratuvar malzemesi türü vardır. Cam, metal, seramik ve plastikten yapılmış deneysel malzemeler var, non steril numune kabı ve etekli falkon tüp bunlardan biridir. Bu malzemeler kullanılan termal, şok ve kimyasal özelliklere göre kullanılmaktadır. Bu malzemeler kimya laboratuvarlarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Kimya laboratuvarı, maddenin yapısını ve dönüşümünü inceleyen bilim dalıdır. Maddenin yapısını ve değişimlerini incelemek için deneysel alan gereklidir. Bu ortam bir kimya laboratuvarıdır. Laboratuvar malzemeleriyle deneyler yaparak maddenin yapısını, bileşimini ve reaksiyonlarını ölçülür ve yeni maddenin oluşumunu keşfedilir.

Non Steril Numune Kabına İdrar Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

İdrarda bulunmayan maddelerin idrara karışmamasına dikkat edilmelidir. İdrar yapmadan önce ellerinizi yıkamalısınız. Sadece ellerinizi değil, dış cinsel organınızı da temizlemelisiniz. Temizlik için dezenfektan kullanılmasını önermiyoruz. Cinsel organların temizliği su ile yapılabilir. Alternatif olarak laboratuvarın tavsiye ettiği temizlik maddesi de kullanılabilir. İdrar için non steril numune kabı açılırken veya idrar yaparken, idrar kabının iç kısmına veya kapağına dokunmayın. Çünkü idrar kabının iç kısmına her dokunduğunuzda ellerinizde bulunan maddeler idrara karışarak idrar test sonuçlarını yanlış yönde etkileyebilir.

Kimya Laboratuvarlarında Malzemeler ve Özellikler Nelerdir?

Deneyler ve kritik kimyasal, biyolojik ve klinik araştırmalar, laboratuvar ortamlarında özel malzemeler kullanılarak gerçekleştirilir,non steril numune kabı ve etekli falkon tüp bu malzemeler arasından örnek gösterilebilir. Bu malzemelerin dayanıklılığı ve kalitesi size yıllarca kullanım sağlayacaktır. Bu malzemelerin kullanımı, önce profesyonel yardım ile adım adım öğrenilmelidir. Kişi daha sonra deneyler yapabilir ve bir uzman olarak kendini araştırabilir. Kimyasal deney malzemeleri, kullanım sıcaklığına, maddelerin özelliklerine ve etki-tepki özelliklerine göre seçilir. Örneğin sıcaklık kullanılırken malzeme cam veya seramik olmalıdır. Isıya dayanıklı olmayan veya malzemenin yapısını değiştiren malzemeler kullanmayınız.

Falkon Tüpü Nedir?

Falcon tüpleri, laboratuvar santrifüjlerinde yaygın olarak kullanılan ısıya ve darbeye dayanıklı polipropilen malzemeden yapılmış konik tabanlı tüplerdir. Şeffaf bir görünüme ve vidalı kapağa sahiptir. İhtiyaca göre 15ml ve 50ml likit tutma kapasitesine sahiptir ve sızdırmazdır. Hem konik hem de etekli falkon tüp şekillerde mevcutturlar. Tüplerin hacim bölümü ve etiketleme alanları vardır. Otoklavlanabilirler ve gama sterilizasyonu için de mevcutturlar.

Non Steril Kap Nedir? Özellikleri Nelerdir?

- Non steril kaplar idrar tahlillerinde idrarı temin etme ve saklama amacıyla kullanılan steril ve güvenli plastiklerdir.

- Özel yapısı sayesinde numune toplama esnasında koku geçirmezler.

- Kilitli kapağa sahiptir, çevirerek aç özelliğiyle tasarlanmış olup mandallı kapak dökülmeleri önler.

- Yapımında properin maddesi bulunur.

- Uygulama alanı, idrar sediment numunelerinin alınmasında kullanım kolaylığı sağlamaktır.

- Düz kapaklar etiketleme için mükemmeldir. Güneşten korunan kaplar, numuneleri ile net ve güvenilir sonuçlar sağlar.

- Taşınabilir boyutu sayesinde 100 ml kapasiteli kap, hafif ve küçük boyutludur, elinizde veya cebinizde taşımaya uygundur. Diğer tıbbi malzemeleri görmek için BMV Kimya sitemizi ziyaret edin.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.