Neden Gamalı Petri Kabı

18-12-2022 09:09
Neden Gamalı Petri Kabı

Çoğunlukla mikrobiyolojiye ya da bakteriyolojiye benzer çalışmalar için kullanılan ve laboratuvarlarda yapılan kaplara denilmektedir. Bunun yanında farklı mikroorganizmaları görebilmek ve hücreleri üretebilmek amacıyla kullanılacak olan gamalı petri kabı çok fazla yaygın olarak işlemlere tabi tutulmaktadır.

Petri kapları bakterileri ya da virüsleri ortamda gözetlemek veya incelemek için kullanılan ve büyümesini desteklemek amacıyla seçilen kaplar arasında bulunmaktadır. Özellikle gamalı petri kabı kolay ve güvenilir olduğu için çok insan tarafından tercih edilmektedir. Bunun yanında gözlem altında inceleyecek olan maddeler iyi şartlar altında seçilmektedir.

En büyük sebeplerinden biri gamalı petri kabı dış etkilere karşı fazlasıyla muhafaza edildiği için kapların steril bir ortamda saklanması olmaktadır. İçerisine çoğunlukla kültür bakterileri konulmaktadır. Petri kapının olmadığı bölgelerde falkon tüp gama steril ürünleri de kullanılabilmektedir. Bunlar da aynı şekilde hijyenik değil en üst boyutlara kadar taşımaktadır

Gamalı Petri Kabı Laboratuvarlarda Nasıl Kullanılır?

Bu kapların kullanım şekilleri ve aşamaları biyoloji veya kimya laboratuvarları ağırlıklı olmaktadır. Çoğunlukla şeffaf olduğu için ortamda kullanılırken de mikroorganizmalara yönelik faaliyetleri geliştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Alınacak olan numuneler Burada bulunan falkon tüp gama steril tarzı ürünlerin içerisine konularak muhafaza edilmektedir.

Ürünlerin bekleme standartları ve koşulları içerdikleri maddelere ve miktarlarına göre değişmektedir. Bundan kaynaklı falkon tüp gama steril oldukça hassas ortamlarda saklanmaktadır. Buradaki amaç numunelerin etkin ve erken bir çözüm yoluna kavuşması olmaktadır.

Kullanım aşamalarına bakıldığı zaman kabın içine alınan tüm numuneler bekleme işlemine tabi tutulmaktadır. İçerisinde görülebilecek olan bakterilerin hızlarına göre bekleme süreleri minimum düzeye indirilebilmektedir. Kapakları ve korunaklı düzenleri oldukça sağlam olduğu için çok sık ürünlere yer verilmektedir.

Gamalı Petri Kabı Hangi Maddelerden Üretilmiştir?

İçindeki maddesel ürünlere bakıldığı takdirde genellikle sağlam yapılı maddelerden üretildiği bilinmektedir. Bu maddeler kolay kırılmayan dış etkilerden etkilenmeyen ve korozyona karşı da fazlasıyla dayanıklı olan ürünlerden oluşturulmaktadır. Bunun dışında düştüğü zaman kesinlikle bir hasar almayan ambalajlar ile saklanmaktadır.

Materyallerine dikkat etmek gerekirse kapların içeriği ne kadar sağlam olursa iyi bir sterilize ortamı o kadar kolay hazırlamaktadır. Bu ürünlerin içerisinde mikroskopla bile zor görülebilecek ürünlerin maddeleri saklanabilmektedir.

Gamalı Petri Kabı Fiyatları

Fiyat nitelikleri açısından bir araştırma yapıldığı takdirde genellikle minimum düzeyde fiyatları tutulmaktadır. Özellikle ürünlerin laboratuvar bölgelerine alındığı bilindiği için toptan satışlarda fiyatlarda çok fazla indirim ile karşılaşılmaktadır. Bu indirimler sayesinde ürünlerin fiyatları minimum düzeye inmektedir. Böylece kullanılacak olan kabların saklanma koşulları da sağlıklı bir şekilde olmaktadır.

Çevre koşulları açısından duyarlı ürünlerden oluşturulduğu için çevreye kesinlikle hiçbir zararı bulunmamaktadır. İnternetten sipariş verme olanakları da kullanıcılara sunulmaktadır. Genellikle Bu ürünler bir bütün halinde satılmaktadır.

Böylece müşteriler ayrı ayrı almak zorunda kalmamaktadır. İyi bir analiz için kesinlikle bu kaplar kullanılmaktadır. Özellikle kan işlemleri ya da idrar tahlilleri için en fazla tercih edilen yöntemlerden biridir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.